De Zuidlanden

Industrie / marktgebied
Gebiedsmarketing

Wat we gerealiseerd hebben
Gebiedsmarketing, Placemaking, Brand Strategy, Visual Identity en video/filmproductie, Digital Experience

10 wijken

Elke wijk een eigen identiteit
Elk van de 10 buurtschappen of dorpen in De Zuidlanden krijgt een eigen identiteit

5000 woningen

Koopkrachtige gezinnen
Goed voor Leeuwarden; gezinnen vestigen zich in het gebied wat uiteindelijk zal gaan bestaan uit ca. 5000 woningen

WONINGNOOD, EN TOCH MARKETING?

Terwijl veel mensen wanhopig zoeken naar een dak boven hun hoofd, lijkt marketing misschien wel overbodig. Echter, een diepere analyse onthult dat marketing een cruciale rol speelt in het creëren van leefbare en aantrekkelijke gemeenschappen voor de toekomst.

Het lijkt verleidelijk om zo snel als mogelijk vier muren en een dak aan te bieden zonder veel aandacht te besteden aan de branding van een nieuwe wijk. Maar in werkelijkheid is gebiedsmarketing meer dan alleen een logo en een naam; het is een strategische aanpak om een leefomgeving te creëren die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de gemeenschap die er wil wonen.

Sterke identiteit versterkt sociale cohesie

Een naam en logo geven een nieuwe wijk een identiteit. Dit helpt niet alleen potentiële kopers of huurders om deze te herkennen, maar het creëert ook een gevoel van verbondenheid en trots bij de bewoners. Een sterke identiteit kan de sociale cohesie binnen de gemeenschap versterken en een gevoel van eigenaarschap bevorderen.

We kijken naar de directe omgeving, naar de omliggende natuur, naar hóe mensen het gebied (gaan) gebruiken. We kijken naar de beleving, en maken dan het onderscheid. Iedere wijk geven we, op basis van het stedenbouwkundig plan, een eigen karakter met een belofte. 

Marketing stimuleert economische groei lokale economie

Marketing voor een nieuwe wijk stimuleert ook de lokale economie. Bedrijven worden aangetrokken tot gebieden met een goede reputatie, wat resulteert in investeringen en banencreatie. Een wijk dat als een sterk merk is gebouwd kan een positief effect hebben op de waarde van onroerend goed en kan de lokale economie helpen floreren.

In een tijd van woningnood speelt marketing een cruciale rol

Gebiedsmarketing gaat verder dan esthetiek; het draagt bij aan de ontwikkeling van aantrekkelijke, leefbare gemeenschappen die de behoeften van de bewoners weerspiegelen. Een doordachte marketingstrategie kan de identiteit, kwaliteit, duurzaamheid en economische groei van een nieuwe wijk stimuleren. In een tijd van woningnood is het duidelijk dat marketing een cruciale rol speelt bij het creëren van een betere toekomst voor alle betrokkenen.

Download onze 12-stappen-aanpak voor gebiedsmarketing

In een tijd van constante verandering is gebiedsbranding niet slechts een esthetische luxe; het is een strategisch instrument om leefbare, aantrekkelijke gemeenschappen te creëren. Wij helpen overheden en projectontwikkelaars met het vormgeven van de communicatie rondom nieuwe bouwplannen. Alle onderwerpen komen aan bod in onze 12-stappen-aanpak. Van strategie, branding, platform creëren tot activatie. En vanzelfsprekend de voortdurende monitoring van de effectiviteit van onze aanpak. 

Als u overweegt om ons in te schakelen om uw (woon)gebied op de kaart te zetten dan is het downloaden van onze 12 stappen aanpak een prima eerste stap. Vraag het plan hieronder aan, en we sturen het u direct toe. Nu alvast meer weten? Neem contact op met;

Gerben Renema - Account Manager 
gerben@bigid.nl 

Peter Renema - Account Director/Owner
peter@bigid.nl

Of bel 058 212 92 47

  Duidelijk. Herkenbaar. Onderscheidend.

  We gaven vorm aan de identity, marketing en placemaking van de volgende gebieden; Middelsee, Wiarda, Techum, Barrahûs, Unia, Grut Palma, Jabikswoude, It Grien, De Werp, De Klamp en De Zuidlanden.

  Meer over De Zuidlanden

  Lodge Holidays
  Lodge Holidays
  Website bezoek stijgt met 210%